10 helppoa leikkiä lasten synttäreille

Parhaat juhlaideat ovat usein yksinkertaisia ja hauskoja! Seuraavan kerran kun järjestät juhlat lapsellesi, ota talteen 10 parasta vinkkiämme sisä- tai ulkotiloissa järjestettäviin leikkeihin, joita lapset rakastavat.

1.) OMENOIDEN KALASTUS

Omenoiden kalastaminen on toinen hauska ja helposti tehtävä leikki lapsille, joka jaksaa aina naurattaa. Tätä peliä varten tarvitset vain ämpärin, joka on täytetty omenoilla ja vedellä. Lapset voivat seisoa ämpärin vieressä ja kurottua tarttumaan omenaan käyttämällä pelkkää suutaan! Se kuka saa eniten omenoita minuutissa, on voittaja! Peli soveltuu vain hieman vanhemmille lapsille ja aikuisten valvoessa.

 Ohjelmaa lasten synttäreille - Omenoiden kalastus

2.) PYYKKIPOIKALEIKKI

Jokainen leikkijä tarvitsee kolme tai useamman pyykkipojan. Aloitusmerkin jälkeen leikkijöiden on pysyttävä sovitun alueen sisäpuolella. He yrittävät kiinnittää omat pyykkipoikansa muiden leikkijöiden vaatteisiin ja samalla pyrkiä siihen etteivät muut leikkijät saa kiinnitettyä pyykkipoikiaan omiin vaatteisiinsa. Jos pyykkipoika putoaa kiinnitysvaiheessa, kuuluu se edelleen kiinnittäjälle. Sopimaksi katsomansa ajan jälkeen ohjaaja katkaisee pelin ja laskee, montako pyykkipoikaa leikkijöillä on. Myös kädessä olevat lasketaan. Leikin aluksi on sovittava, saako kiinnitettyjä pyykkipoikia kiinnittää edelleen seuraavalle. Henkilö, jolla on vähiten pyykkipoikia, on pelin voittaja.

Ohjelmaa lastenjuhliin - Pyykkipoikaleikki

3.) TUNNELI

Leikkijät seisovat ryhmittäin jonossa, jalat haara-asennossa, jolloin kukin ryhmä muodostaa tunnelin. Jonon viimeinen alkaa ryömiä tunnelin läpi ja päästyään kaikkien jalkojen lävitse hän nousee ykköseksi ja nostaa kätensä merkiksi, että seuraava leikkijä saa lähteä liikkeelle. Ryhmä, joka ensimmäisenä on takaisin lähtöasennossa, voittaa.

4.) LENTÄVÄ ILMAPALLO

Lentävä ilmapallo on hauska ja yksinkertainen leikki, jota voidaan leikkiä melkein missä tahansa ja tarvitset siihen vain yhden ilmapallon! Leikin tarkoituksena on estää ilmapalloa koskettamasta lattiaa. Kaikki lapset lyövät ilmapalloa ilmaan yrittäen pitää sen yllä. Kun ilmapallo koskettaa maata, se on ohi ja uusi kierros alkaa!

Ohjelmaa lasten synttäreille leikit - lentävät ilmapallot

5.) "TÄGÄÄ MINUT"-HIPPA 

“Tägää minut” on loistava ja helppo leikki, jota voidaan leikkiä missä tahansa (niin kauan kuin tilaa on riittävästi). Pelin tarkoituksena on se, että yksi pelaajista valitaan merkitsijäksi eli “tägääjäksi” ja yrittää merkitä jonku toisen siten, että he eivät ole enää itse merkitsijöitä. Leikki on helppo pitää lapset aktiivisina ja kuluttaa paljon energiaa!

6.) ONGINTA

Onginta on vanha klassikko, joka on vuodesta toiseen yhtä suosittu lasten syntymäpäivillä. Onginnan järjestämiseen tarvitset vain kepin narulla, lakanan ja juhlapussit, joihin voit laittaa esim. Karkkipatukoita, kyniä, tarra-arkkeja yms. edullista pientä tavaraa. Kiinnitä lakana, pyyhe tai viltti ongintakopiksi, jonka yli lapset yltävät heittämään ongen.

7.) OMENAVIESTI

Omenaviesti on hauska leikki lapsille, joka opettaa pelaamaan joukkueena! Viestiä voi pelata joko ulkona tai tilan salliessa olohuoneessa tai eteisessä. Leikkijät jaetaan joukkueisiin ja joukkueissa tulee olla parillinen määrä. Jokainen joukkue tarvitsee omenan tai pallo sopii myös mainiosti. Viesti kulkee niin, että yksi pari kerrallaan kiertää tietyn merkin omena kokoajan poskien välissä. Jos omena putoaa, tulee se nostaa takaisin poskien väliin ja matka jatkuu. Nopein joukkue on voittaja.

8.) TUOLILEIKKI

Tuolileikki on hauska ja yksinkertainen perinteinen leikki, joka vaatii vain tuolit ja musiikin! Aloita asettamalla tarpeeksi tuolia kaikille lapsille paitsi yksi. Kun soitat musiikkia, lapset kävelevät ympäri ympäri tuoleja. Kun musiikki pysähtyy, lapset kilpailevat istuimesta tuoleilla. Kuka on viimeinen ja ei saa paikkaa, on poissa pelistä! Joka kerta kun kierros päättyy, ota yksi tuoli pois. Kuka jää viimeiseksi peliin, se voittaa!

Tuolileikki musiikki soi - ohjelmaa lasten synttäreille

9.) KAPTEENI KÄSKEE

”Kapteeni käskee” on yksi perinteinen juhlapeli. Pelin tarkoituksena on tehdä mitä äiti tai joku toinen vanhempi sanoo ja yrittää olla tekemättä asioita, joita hän ei sano tekevän. Pelin aikana vanhempi sanoo esimerkiksi "kosketa nenääsi" ja lasten tulee koskettaa nenää. Vanhempi voi kuitenkin hankaloittaa peliä ja sanoa ”älä kosketa korvaa” samaan aikaan kun itse koskettaa korvaa ja se kuka koskettaa heidän korvaansa, tippuu pelistä. Lasten pitää olla siis tarkkoina.

10.) JÄÄDYTTÄJÄ

Jäädyttäjä on hyvin samanlainen kuin “tägää minut”, paitsi jos merkkaaja eli jäädyttäjä koskettaa jotakuta pelaajista, kyseinen henkilö on jäädytetty ja hänen tulee pysyä paikoillaan kunnes joku toinen pelaaja vapauttaa hänet. Leikin tarkoituksena on jälleen kerran olla tulematta merkityksi. Leikki päättyy, kun kaikki on jäädytetty ja sitten uusi jäädyttäjä valitaan seuraavalle kierrokselle. 

Lasten synttäreille ohjelmaa

6 kommenttia

Joukahainen

Joukahainen

Kiitos! Oli kivat leikit! Kokeiltiin jokaista.

Inka

Inka

Miten onginassavrho verho kiinnitetään ja mihin kiinnitetään

Mirella

Mirella

Ei oo hyvät leikit

Mirella

Mirella

Ei oo hyvät leikit

Pilli

Pilli

Simo sanoo ei kylläkään suomeksi ole tuo (Simon says), vaan kapteeni käskee.

Iso-Kimmo

Iso-Kimmo

@Jessica, olipas tympeä kommentti! :((( Kyllä meillä pikku-Veijo ja Albertti-veli tykkäsivät kovasti artikkelissa kuvatusta “Simo Sanoo” -pelistä. Katso peiliin, virhe voi olla yhtä hyvin sinussakin!

Loppuun vielä lainaus Arnold Schwarzeneggeriltä:

" I’m not shitting on you. Let off some steam bennet. I do not want to touch his ass. You got what you want. I did nothing. I’ve seen you before."

Joulu terkuin,
Iso-Arska

Jätä kommentti